ßßß Cookit - przepis na Mielone z papryką i koperkiem

Mielone z papryką i koperkiem

nazwa

Wykonanie

Bardzo lubię połączenie mięsa mielonego z papryką, takowe tradycyjne kotlety mielone gościły dziś na moim stole. Papryka świetnie się sprawdziła, puściła aromatyczny sok, dzięki któremu mięso nie wyszło przesuszone. Pycha!
Składniki
0,5 kg mięsa mielonego
1 papryka
2 łyżeczki posiekanego koperku
1 jajko
2 łyżki bułki tartej + bułka tarta do obtoczenia
majeranek
sól
pieprz
Sposób
Mięso doprawić solą, pieprzem i majerankiem, dodać jajko oraz 2 łyżki bułki tartej, dorzucić posiekany koperek i paprykę pokrojoną w drobną kosteczkę. Wszystko razem wymieszać. Formować kule, obtoczyć je w bułce tartej i delikatnie spłaszczyć ręką. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na rumiany kolor.
Źródło:http://kuchennearomaty.blogspot.com/2013/11/mielone-z-papryka-i-koperkiem.html