Wykonanie

Nale ś niki z
serkiem mascarpone to przepis na delikatne, puszyste nale ś niki z pysznym kremem ś
mietankowym,
konfitur ą i
migda ł ami . Sk ładniki ciasta na naleśniki to kwestia smaku, w mojej dietetycznej wersji n ale ś niki upieczone bez
proszku do pieczenia, s ą za to 2 ł y ż ki
jogurtu naturalnego. Nale ś niki najlepiej smakuj ą p odane ze ś
mietankowym serem mascarpone i z
konfitur ą ananasow ą oraz posypane
migda ł ami. Uwielbiam je! Mog ł abym je ść je codziennie ....Przepis dnia: Nale ś niki z
serkiem mas c arponeSk ł adniki na 6 nale ś ników :Na nadzienie: 1 op.
serk a
śmietankowego mas c arpone
konfitura ananasowa + p ł
atki migda łó w (do posypania)ol iwa do sma ż eniaCiasto na nale ś niki :250g m ą ki pszennej1
jajko + 1/2 szklanki
mleka2 ł y ż ki
jogurtu naturalnego, szczypta
soli, szczypta
cukruwoda - ok. 1/2 szklanki (w zale ż no ś ci od g ę sto ś ci ciasta)Przygotowanie: Do naczynia wsyp m ą k ę, szczypt ę
soli i
cukru, dodaj
jajko,
mleko,
jogurt. Wymieszaj dok ł adnie mikserem. Dodawaj porcjami wod ę dla uzyskania ciasta o konsystencji g ę stej ś
mietany. Usma ż nale ś niki. Usma ż one nale ś niki smaruj
serkiem mascarpone i zwijaj w rulon. U łóż na talerzu. Udekoruj nale ś niki
serkiem mascarpone,
konfitur ą ananasow ą, posyp p ł
atkami migda łó w. Zobacz również przepis na wytrawne Naleśniki z
serem kozim i
papryką .