Wykonanie
Dzień dobry!Pogoda się popsuła, a więc my zamiast do nauki biegniemy do kuchni. Pamiętacie jak pisałyśmy o pysznym burrito, które jadłyśmy na Konferencji w kwietniu? W końcu znalazłyśmy chwilkę czasu, aby je zrobić. Ale trochę je przerobiłyśmy na swój własny sposób. Nie jest to skomplikowany przepis, więc może i Wy się na niego skusicie. :)Zamiast tortilli zrobiłyśmy zwykłe naleśniki, ponieważ nasza pierwsza próba zrobienia tortilli nie wyszła :D, ale będziemy próbować dalej. Jako farszu użyłyśmy swoich ulubionych warzyw, ale każdy z Was może go sobie zmodyfikować według uznania.Burrito z warzywamiCzas przyrządzenia: 30 - 40 min.Poziom trudności : łatwySkładniki1 szklanka
mleka1 szklanka
mąki1
jajkoszczypta
soli0,5 szklanki
wody2
marchewki1
brokułgarść
fasolki szparagowej zielonejpół puszki
kukurydzy1
paprykaIlość porcji : 4Sposób przygotowania:Najpierw smażymy naleśniki. Warzywa myjemy, obieramy i wszystko oprócz
kukurydzy i
papryki gotujemy na parze. Następnie kładziemy warzywa na środku naleśnika i zawijamy w kształt tortilli. I gotowe :)


Trzy Apetyczne