Wykonanie
Tak właśnie wyglądało wczoraj moje śniadanie, słodkie,
śmietankowe i do tego z moim ulubionym sosem
toffi. Pierwszy raz te placuszki jadłem dwa tygodnie temu w domu, zrobione przez moją Mamę i tak mi posmakowały, że musiałem je sam zrobić.Pancakes mają to w sobie, że można je zrobić z różnymi
owocami czy
czekoladą oraz wszelkimi sosami owocowymi,
miodem czy jak najbardziej popularnym do tego dania
syropem klonowym.Przepis zaczerpnięty z ,"Moje wypieki"Składniki:- 1,5 szklanki
mąki pszennej- torebka
proszku do pieczenia- 4 łyżki
cukru pudru- szczypta
soli- 2
jajka- 1,5 szklanki
mleka- 80 g
masłaPrzygotowanie:Przesianą
mąkę wsypujemy do miski, dodajemy
proszek do pieczenia,
cukier oraz
sól i mieszamy wszystko.
Jajka należy roztrzepać i wlać
mleko.
Masło roztopić na patelni.
Jajka wraz z
mlekiem oraz
masłem wlać do miski z suchymi składnikami i zmiksować na gładką masę. Smażyć na suchej teflonowej patelni.Smacznego!