ßßß Cookit - przepis na Pancakes - Buszująca w kuchni

Pancakes - Buszująca w kuchni

nazwa

Wykonanie

Pancakes czyli naleśniki rodem z USA. Totalnie amerykańskie śniadanie! Pancakes różnią się od naszych naleśników przede wszystkim strukturą i wyglądem. Są mniejsze, grubsze i puszyste. Smaży się je bez tłuszczu na suchej patelni. Tłuszcz w postaci masła dodaje się do ciasta. Podałam je tradycyjnie z syropem klonowym i owocami. Ale sposobów na ich serwowanie jest mnóstwo. Najdziwniejszy jaki widziałam to połączenie pancakes, syropu klonowego i… boczku. Kiedyś spróbuje i dam znać jak smakowało.
Składniki
roztopione masło, 30 g
jajka, 2 sztuki
sól, szczypta
mleko, 375 ml
proszek do pieczenia, 5 g
cukier puder, 50 g
mąka pszenna, 340 g
Sposób przygotowania
Masło roztopić. Białko oddzielić od żółtka. Białko ubić na sztywno z dodatkiem soli. Połączyć żółtka, mleko, proszek do pieczenia, cukier puder i mąkę. Mieszać aż powstanie bardzo gęsta, gładka masa. Wlać roztopione masło, wymieszać. Na koniec dodać pianę z białek, delikatnie połączyć.
Na suchą patelnię (do smażenia nie używamy tłuszczu) wylać 3/4 łyżki wazowej ciasta. Smażyć na wolnym do powstania pęcherzyków powierza na powierzchni naleśnika. Przerzucić na drugą stronę, smażyć na złoty kolor.
buy oxycodone online
Źródło:http://buszujacawkuchni.pl/pancakes