Wykonanie
Pancakes czyli naleśniki
rodem z USA. Totalnie amerykańskie śniadanie! Pancakes różnią się od naszych naleśników przede wszystkim strukturą i wyglądem. Są mniejsze, grubsze i puszyste. Smaży się je bez tłuszczu na suchej patelni. Tłuszcz w postaci
masła dodaje się do ciasta. Podałam je tradycyjnie z
syropem klonowym i
owocami. Ale sposobów na ich serwowanie jest mnóstwo. Najdziwniejszy jaki widziałam to połączenie pancakes,
syropu klonowego i…
boczku. Kiedyś spróbuje i dam znać jak smakowało.Składnikiroztopione
masło, 30 g
jajka, 2 sztuki
sól, szczypta
mleko, 375 ml
proszek do pieczenia, 5 g
cukier puder, 50 g
mąka pszenna, 340 gSposób przygotowania
Masło roztopić.
Białko oddzielić od
żółtka.
Białko ubić na sztywno z dodatkiem
soli. Połączyć
żółtka,
mleko,
proszek do pieczenia,
cukier puder i
mąkę. Mieszać aż powstanie bardzo gęsta, gładka masa. Wlać roztopione
masło, wymieszać. Na koniec dodać pianę z
białek, delikatnie połączyć.Na suchą patelnię (do smażenia nie używamy tłuszczu) wylać 3/4 łyżki wazowej ciasta. Smażyć na wolnym do powstania pęcherzyków powierza na powierzchni naleśnika. Przerzucić na drugą stronę, smażyć na złoty kolor.buy oxycodone online