Weekendowe śniadanie - nie ma nic lepszego. Delikatne ciasto połączone ze słodycząsyropu klonowego, który dodaje amerykańskiego detalu w naszej polskiej codzienności. Polecam :)inspiracjaSKŁADNIKI:- 4 płaskie łyżki masła- 2 jaja- szczypta soli- 1 1/2 szklanki mleka- 2 łaskie łyżeczki proszku do pieczenia- 1/3 szklanki cukru pudru- 2 szklanki mąki pszennejPRZYGOTOWANIE:Masło roztopić i ostudzić. Białka oddzielić od żółtek i ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę.Połączyć żółtka, jaja, mleko, proszek do pieczenia, cukier i mąkę. Mieszać, aż powstanie gęsta masa. Dodać masło. Następnie dodać pianę i bardzo ostrożnie wymieszać. Smażyć z dwóch stron na rozgrzanej patelni bez tłuszczu formując małe placuszki (u mnie 3/4 chochli). Podawać z syropem klonowym lub innym dodatkiem. Smacznego!