ßßß
 
            
         Batoniki musli zrobione w domu są o niebo lepsze od tych kupnych. Gwarantuję Wam, że jeśli choć raz zrobicie je sami, już nigdy nie sięgniecie po te ze sklepowej półki! Ja bardzo często szykuję je dla moich Dzieci i nie mam wyrzutów sumienia, ze jedzą coś słodkiego:) Do ich przygotowania potrzeba płatków owsianych (ja daję pół na pół z żytnimi, żeby było zdrowiej), ulubionych orzechów, bakalii oraz mleka skondensowanego i miodu. Możecie przygotować batoniki według własnego uznania i dodać takie składniki, jakie lubicie najbardziej lub akurat macie w domowej spiżarce. Batoniki musli stanowią wspaniałą przekąskę, którą możecie zabrać do pracy lub dać swoim Pociechom do szkoły na drugie śniadanie. Zapewniam Was, że nasycą Was porządnie i dodadzą Wam energii na długo. Do tego smakują naprawdę rewelacyjnie! Przepyszne, chrupiące połączenie całej masy zdrowia w jednym małym batoniku! Gorąco polecam!SKŁADNIKI na dużą blachę:250 g płatków owsianych (dałam połowę żytnich)75 g słonecznika łuskanego75 g pestek dyni75 g orzechów laskowych75 g migdałów75 g orzechów pekan75 g suszonej żurawiny75 g suszonej śliwki50 g wiórków kokosowych1 puszka skondensowanego słodzonego mleka100 g mioduWYKONANIE:Piekarnik nagrzej do 180 stopni C .Mleko słodzone podgrzej lekko w garnku.Osobno podgrzej lekko miód.Płatki, słonecznik, pestki dyni, posiekane orzechy, migdały, posiekane suszone owoce i wiórki kokosowe wsyp do miski i dobrze wymieszaj.Do mieszanki bakalii wlej mleko skondensowane i miód. Dokładnie wymieszaj.Masę przełóż na wyłożoną papierem do pieczenia blachę o wymiarach 36 x 25 cm, leciutko wyrównaj (nie wolno mocno dociskać, bo batoniki wyjdą zbite i twarde) i piecz około 30 minut na złoty kolor.Po upieczeniu batoniki ostudź i pokrój na prostokąty.Batoniki przechowuj w lodówce. Smacznego!
Batoniki musli zrobione w domu są o niebo lepsze od tych kupnych. Gwarantuję Wam, że jeśli choć raz zrobicie je sami, już nigdy nie sięgniecie po te ze sklepowej półki! Ja bardzo często szykuję je dla moich Dzieci i nie mam wyrzutów sumienia, ze jedzą coś słodkiego:) Do ich przygotowania potrzeba płatków owsianych (ja daję pół na pół z żytnimi, żeby było zdrowiej), ulubionych orzechów, bakalii oraz mleka skondensowanego i miodu. Możecie przygotować batoniki według własnego uznania i dodać takie składniki, jakie lubicie najbardziej lub akurat macie w domowej spiżarce. Batoniki musli stanowią wspaniałą przekąskę, którą możecie zabrać do pracy lub dać swoim Pociechom do szkoły na drugie śniadanie. Zapewniam Was, że nasycą Was porządnie i dodadzą Wam energii na długo. Do tego smakują naprawdę rewelacyjnie! Przepyszne, chrupiące połączenie całej masy zdrowia w jednym małym batoniku! Gorąco polecam!SKŁADNIKI na dużą blachę:250 g płatków owsianych (dałam połowę żytnich)75 g słonecznika łuskanego75 g pestek dyni75 g orzechów laskowych75 g migdałów75 g orzechów pekan75 g suszonej żurawiny75 g suszonej śliwki50 g wiórków kokosowych1 puszka skondensowanego słodzonego mleka100 g mioduWYKONANIE:Piekarnik nagrzej do 180 stopni C .Mleko słodzone podgrzej lekko w garnku.Osobno podgrzej lekko miód.Płatki, słonecznik, pestki dyni, posiekane orzechy, migdały, posiekane suszone owoce i wiórki kokosowe wsyp do miski i dobrze wymieszaj.Do mieszanki bakalii wlej mleko skondensowane i miód. Dokładnie wymieszaj.Masę przełóż na wyłożoną papierem do pieczenia blachę o wymiarach 36 x 25 cm, leciutko wyrównaj (nie wolno mocno dociskać, bo batoniki wyjdą zbite i twarde) i piecz około 30 minut na złoty kolor.Po upieczeniu batoniki ostudź i pokrój na prostokąty.Batoniki przechowuj w lodówce. Smacznego!

