ßßß Cookit - przepis na Warsztaty z Kuchni regionalnej

Warsztaty z Kuchni regionalnej

nazwa

Wykonanie

Wczoraj po raz już trzeci miałam okazję uczestniczyć w szkoleniu organizowanym przez AEP Makro. Tym razem prowadził szkolenie Piotr Kraśkiewicz a tematem przewodnim była kuchnia polska z podziałem na kuchnie regionalne.
Z poprzednich relacji mogliście zobaczyć jak takie warsztaty wyglądają więc tym razem pokaże Wam jakie przygotowywaliśmy potrawy.
Na pierwszy ogień poszła sałatka z owczym serem . Ser zapiekany w cieście francuskim na bukiecie z sałat z pomidorkami koktajlowymi podawany z konfiturą z porzeczki.
Następnie mieliśmy okazję przygotować Juki ułańskie, a więc schab z farszem z boczku, grzybów, cebuli i wiśni podawany z sosem grzybowym. Podane to wszystko było z kopytkami i wianuszkiem z chipsów z ‚pana boczka’.
Istny hit warsztatów czyli pierś kaczki z gotowaną gruszką .
Mogliśmy również przygotować rybę. Do pieca poszedł sum w sosie z piernika .
Nie mogło oczywiście zabraknąć golonki po góralsku w piwie .
Daniem, które mi osobiście najmniej smakowało to Quische z combrem króliczym .
Oraz sarnina podawana na półkrwisto. Filet z sarny w cieście z kurkami w śmietanie z konfiturą z czerwonej cebuli.
Jeżeli chcecie jakieś przepisy to piszcie. Umieszczę je na blogu.
Jeżeli macie jeszcze jakieś pytania możecie śmiało do nie pisać.
Jeżeli podoba Ci się mój blog i chcesz mi pomóc w jego ‚rozkręceniu’ kliknij Lubię to! i ‚+1 poleć w Google’. Dzięki temu będzie on bardziej widoczny dla innych a ja będę bardzo wdzięczna! Będzie mi również bardzo miło jeśli dodasz mojego bloga do obserwowanych. Dziękuję!
Źródło:http://kulinarnapiniata.pl/warsztaty-z-kuchni-regionalnej