Wykonanie
Wczoraj po raz już trzeci miałam okazję uczestniczyć w szkoleniu organizowanym przez AEP Makro. Tym razem prowadził szkolenie Piotr Kraśkiewicz a tematem przewodnim była kuchnia polska z podziałem na kuchnie regionalne.Z poprzednich relacji mogliście zobaczyć jak takie warsztaty wyglądają więc tym razem pokaże Wam jakie przygotowywaliśmy potrawy.Na pierwszy ogień poszła
sałatka z
owczym serem .
Ser zapiekany w cieście francuskim na bukiecie z
sałat z
pomidorkami koktajlowymi podawany z
konfiturą z
porzeczki.
Następnie mieliśmy okazję przygotować Juki ułańskie, a więc
schab z farszem z
boczku,
grzybów,
cebuli i
wiśni podawany z
sosem grzybowym. Podane to wszystko było z kopytkami i wianuszkiem z
chipsów z ‚pana boczka’.
Istny hit warsztatów czyli pierś
kaczki z gotowaną
gruszką .
Mogliśmy również przygotować
rybę. Do pieca poszedł
sum w sosie z piernika .
Nie mogło oczywiście zabraknąć
golonki po góralsku w
piwie .
Daniem, które mi osobiście najmniej smakowało to Quische z combrem króliczym .
Oraz
sarnina podawana na półkrwisto. Filet z sarny w
cieście z kurkami w
śmietanie z
konfiturą z
czerwonej cebuli.
Jeżeli chcecie jakieś przepisy to piszcie. Umieszczę je na blogu.Jeżeli macie jeszcze jakieś pytania możecie śmiało do nie pisać.Jeżeli podoba Ci się mój blog i chcesz mi pomóc w jego ‚rozkręceniu’ kliknij Lubię to! i ‚+1 poleć w Google’. Dzięki temu będzie on bardziej widoczny dla innych a ja
będę bardzo wdzięczna! Będzie mi również bardzo miło jeśli dodasz mojego bloga do obserwowanych. Dziękuję!