ßßß Cookit - przepis na ROLADKI DROBIOWE ZE SZPARAGAMI I MOZZARELLĄ

ROLADKI DROBIOWE ZE SZPARAGAMI I MOZZARELLĄ

nazwa

Wykonanie

W czasie sezonu na szparagi staram się jeść te warzywa tak często, jak to możliwe. Wczoraj pokazałam wam przepis na zupę szparagową, a dzisiaj przygotowałam roladki z piersi kurczaka nadziewane mozzarellą i szparagami. To danie może być bardziej dietetyczne, jeśli nie użyjecie do niego bekonu.
Polecam :)
Przepis ze zdjęciami krok po kroku .
Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, prosimy o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres [email protected]. Fotografię opublikujemy w komentarzach i na naszym Facebooku (oczywiście podpiszemy Twoje dzieło)
Składniki na dwie porcje:
2 pojedyncze piersi z kurczaka
plastry sera żółtego (u mnie mozzarella)
6-8 zielonych szparagów
pancetta, bekon lub szynka parmeńska
sól
pieprz
czosnek granulowany lub 1 ząbek świeżego
Wykonanie:
1. Oczyść piersi z błonek i tłuszczu.
2. Natnij piersi, aby móc je rozłożyć.
3. Włóż mięso do woreczków i delikatnie rozbij za pomocą tłuczka.
4. Wetrzyj w mięso przyprawy.
5. Odetnij zdrewniałe końcówki szparagów.
6. Ułóż na mięsie ser i szparagi.
7. Zawiń piersi w rulon.
8. Zawiń roladki w bekon lub szynkę.
9. Ułóż roladki w naczyniu żaroodpornym.
10. Piecz w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C przez 20-30 minut. Gotowe mięso będzie rumiane.
11. Przed podaniem rolady przekrój. Swoje podałam z pieczonymi ziemniakami i pomidorami.
Smacznego :)
Źródło:http://przepisy-aleksandry.blogspot.com/2015/04/roladki-drobiowe-ze-szparagami-i.html