Wykonanie

W czasie sezonu na
szparagi staram się jeść te warzywa tak często, jak to możliwe. Wczoraj pokazałam wam przepis na zupę
szparagową, a dzisiaj przygotowałam roladki
z piersi kurczaka nadziewane
mozzarellą i
szparagami. To danie może być bardziej dietetyczne, jeśli nie użyjecie do niego
bekonu.Polecam :)Przepis ze zdjęciami krok po kroku .Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, prosimy o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres
[email protected]. Fotografię opublikujemy w komentarzach i na naszym Facebooku (oczywiście podpiszemy Twoje dzieło)Składniki na dwie porcje:2 pojedyncze
piersi z kurczakaplastry
sera żółtego (u mnie
mozzarella)6-8
zielonych szparagówpancetta,
bekon lub
szynka parmeńskasólpieprzczosnek granulowany lub 1 ząbek świeżegoWykonanie:1. Oczyść piersi z błonek i tłuszczu.2. Natnij piersi, aby móc je rozłożyć.

3. Włóż
mięso do woreczków i delikatnie rozbij za pomocą tłuczka.

4. Wetrzyj w
mięso przyprawy.

5. Odetnij zdrewniałe końcówki
szparagów.

6. Ułóż na
mięsie ser i
szparagi.

7. Zawiń piersi w rulon.

8. Zawiń roladki w
bekon lub
szynkę.

9. Ułóż roladki w naczyniu żaroodpornym.

10. Piecz w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C przez 20-30 minut. Gotowe
mięso będzie rumiane.

11. Przed podaniem rolady przekrój. Swoje podałam z pieczonymi
ziemniakami i
pomidorami.

Smacznego :)