Znowu upiekłam coś na kanapki, zresztą przy okazji innej pieczeni, którą pokażę Wam później. Tym razem to pikantny klops wołowy, doprawiony musztardą, sosem teriyaki i sporą ilością czarnego pieprzu, pieczony w plastrach wędzonego boczku.Składniki :200 g. mielonej wołowinydrobniutko posiekana kapusta pekińska - ilość wg uznania1 jajko2 łyżki bułki tartej3 łyżki wody mineralnej3 łyżki sosu teriyaki1 drobno posiekana cebula1 łyżka mieszanki ziół prowansalskich1 łyżka musztardy dijon1 płaska łyżeczka czarnego pieprzusól do smakuDodatkowo :długie plastry wędzonego boczku do zawinięciakilka kawałków czerwonej pieczonej paprykiPrzygotowanie :W misce wyrabiam bardzo dokładnie wszystkie składniki na jednolitą masę, doprawiam do smaku. Z masy formuję wałek i układam go na rozłożonych plastrach boczku, na górze układam pociętą w paseczki paprykę. Zawijam wszystko w rulon i ściśle pakuję w folię aluminiową - nakłuwam ją w kilku miejscach. Piekę w 180 stopniach przez ok. godzinę, po czym pozostawiam do całkowitego ostygnięcia.Przepis autorski.