ßßß
 
            
         5 sztuk papryki w różnych kolorach500 g mielonego mięsa2 mniejsze cebulejajkoewentualnie bułki tartej - np. 2-3 łyżkisól, pieprz czarny, pieprz ziołowyokoło 300 g pieczarekUmytym paprykom odciąć wierzch, a ze środka wydążyć nasiona.Cebule drobno pokroić.Mięso wymieszać z cebulą, doprawić solą, czarnym pieprzem i ziołowym.Jeśli masa jest zbyt rzadka to dodać bułkę tartą.Pieczarki pokroić w plasterki (kilkanaście plasterków odłożyć), a potem na jeszcze mniejsze kawałki i dodać do mięsnej masy, zostawić kilkanaście plasterków.Wnętrze papryk uzupełniać farszem.Na wierzch farszu ułożyć plasterki pieczarek, docisnąć je do masy.Włożyć papryki do naczynia żaroodpornego, przykryć wierzchem papryki.Piec przez 40 minut w temp. 180 st.C.
5 sztuk papryki w różnych kolorach500 g mielonego mięsa2 mniejsze cebulejajkoewentualnie bułki tartej - np. 2-3 łyżkisól, pieprz czarny, pieprz ziołowyokoło 300 g pieczarekUmytym paprykom odciąć wierzch, a ze środka wydążyć nasiona.Cebule drobno pokroić.Mięso wymieszać z cebulą, doprawić solą, czarnym pieprzem i ziołowym.Jeśli masa jest zbyt rzadka to dodać bułkę tartą.Pieczarki pokroić w plasterki (kilkanaście plasterków odłożyć), a potem na jeszcze mniejsze kawałki i dodać do mięsnej masy, zostawić kilkanaście plasterków.Wnętrze papryk uzupełniać farszem.Na wierzch farszu ułożyć plasterki pieczarek, docisnąć je do masy.Włożyć papryki do naczynia żaroodpornego, przykryć wierzchem papryki.Piec przez 40 minut w temp. 180 st.C.
