Proteinowe placki z fasoli i mieszanki do wypiekupodane z malinami, twarożkiem, poziomkami, słupkami migdałów i organicznymi wegańskimi płatkamiczekolady z miętąPANCAKES Z BIAŁEJ FASOLI/przepis autorski/120 g ugotowanej fasolijajko2 płaskie łyżki dowolnej mąki (u mnie proteinowa mieszanka do wypieku)płaska łyżka maca (można zastąpić mąką)łyżka syropu klonowegopół łyżeczki proszku do pieczeniaekologiczny sok z aloesu (około 100 ml)(można użyć dowolnego soku lub mleka)szczypta solikilka kropli aromatu migdałowegomasło klarowane do smażeniaWszystkie składniki zmiksować na gładką masę (o konsystencji gęstej śmietany).Jeśli będzie zbyt gęsta, dodać jeszcze płynu.Smażyć na dobrze rozgrzanej patelni około 5 minut z każdej strony.Podawać póki gorące.Smacznego!Patelnię do niskotłuszczowego smażeniamożna nabyć w internetowym sklepie: www.sklep.dajar.pl