ßßß
Gwiazdki z ciecierzycy podane z migdałowym serkiem konopnym *, cukrem pudrem trzcinowym, pomelo i pestkami dyni
* serek naturalny + ekstrakt migdałowy + łyżka syropu z agawy + łyżeczka oleju konopnego/przepis autorski/120 g ciecierzycyjajko2 płaskie łyżki dowolnej mąkipłaska łyżka maca (można zastąpić mąką)łyżka syropu klonowegopół łyżeczki proszku do pieczeniaekologiczny sok z mangostanu (około 100 ml)(można użyć dowolnego soku lub mleka)szczypta solikilka kropli aromatu migdałowegomasło klarowane do smażeniaWszystkie składniki zblenderować na gładką masę (o konsystencji gęstej śmietany).Jeśli będzie zbyt gęsta, dodać jeszcze płynu.Smażyć na dobrze rozgrzanej patelni około 5 minut z każdej strony.Podawać póki gorące.Smacznego!