ßßß
Cookit - przepis na Torcik orzechowy z otrąb pszennych- w domowej polewie czekoladowej
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Torcik orzechowy z otrąb pszennych- w domowej polewie czekoladowej
Składniki
Otręby pszenne
Orzech włoski
Jajko
Mąka
Cukier puder
Proszek do pieczenia
Wiórki kokosowe
Mleko
Kakao
Masło
Wykonanie
Idealny torcik
orzechowy
na bazie
otrąb pszennych
! mniam!
Składniki na ciasto:5 dag
otrąb pszennych
5 dag
orzechów włoskich
5
jajek
2 łyżki
mąki
tortowej15 dag
cukru pudru
½ łyżeczki
proszku do pieczenia
wiórki kokosowe
do formySkładniki na polewę:3 łyżki
cukru pudru
1 łyżka
mleka
1 łyżka
kakao
10 dag
masła
Wykonanie ciasta:
Białka
ubić na sztywno, wsypać
cukier
i nadal ubijając dodać
żółtka
. Gdy masa zgęstnieje, dodać
otręby
, zmielone
orzechy
,
mąkę
i
proszek do pieczenia
. Lekko wymieszać, przełożyć do przygotowanej małej formy. Piec w temperaturze 190 stopni około 30 minut. Po upieczeniu ciasto ostudzić.
Wykonanie polewy:Zagotować
mleko
z
cukrem
i
kakao
. Następnie odstawić, utrzeć z
masłem
i polać w całości ostudzone ciasto.
Źródło:
http://tradycyjnakuchnia.blogspot.com/2015/11/torcik-orzechowy-z-otrab-pszennych-w.html
Przepisy powiązane
Miodowe kudłacze
Śliwka, orzech i marcepan
Ciasteczka z morelami i orzechami
murzynek
babka korzenna
Składniki powiązane (0)