Wykonanie
Pogoda w okolicach tegorocznej Wielkanocy bardziej przypomina tę wymarzoną wigilijną. W taką pogodę miło jest się zaszyć gdzieś z
kubkiem kakao i kawałkiem aromatycznej babki. Jeśli tak jak ja jesteście przytłoczeni zimową aurą, poczęstujcie się wilgotną, pachnącą korzenną babką. Uzależnia.1 i 1/4 szkl.
mąki3/4 szkl.
cukru pudru1/2 szkl.
mleka100g.
masła3
jajka1 łyżeczka
kakao1 łyżka
przyprawy korzennej1 łyżeczka
proszku do pieczeniaMasło utrzeć z
cukrem. Ucierając dodawać po jednym
jajku. Sypkie składniki wymieszać, przesiać do masy jajecznej, wlać
mleko, wymieszać. Przelać do formy na babkę. Piec około 50 minut w 175*C. Wystudzić na kratce i polać polewą.inspiracja