ßßß
Składniki:- Pół kostki masła- 2 szklanki mąki- 3/4 szklanki cukru pudru- 1 szklanka mleka- 1 jajko- 4 czubate łyżki kakao naturalnego- 1 łyżeczka proszku do pieczenia- 2 dojrzałe bananySposób przygotowania:Masło roztapiamy w garnku i odstawiamy do ostygnięcia.Banana obieramy i kroimy w plasterki. Plasterki w zależności od tego, jakiej wielkości babeczki będziemy piec kroimy na połówki lub ćwiartki(im większe babeczki, tym większe mogą być kawałki banana).Wsypujemy do miski mąkę, cukier, kakao i proszek do pieczenia. Następnie wbijamy jajko, wlewamy mleko i ostudzone masło i wszystko razem miksujemy lub mieszamy. Masa nie musi być gładka.Rozgrzewamy piekarnik do 200 stopni.Następnie napełniamy kolejno wszystkie papilotki do połowy(mi z tej ilości ciasta wyszło około 15 średnich babeczek).Teraz na ciasto kładziemy kawałki banana i zalewamy foremki, tak żeby przykryć banana, ale żeby ciasto nie wypełniało całej foremki.tak przygotowane babeczki wstawiamy do piekarnika i pieczemy około 25 minut.Gotowe można jeść same, posypane cukrem pudrem, lub polane sosem waniliowym z tego przepisu .