ßßß
Wstałam wcześnie rano z wielką ochotą na to „coś”.Wiedziałam, że musi być bardzo słodkie, najlepiej z mocnym akcentem czekoladowymWychodząc na przeciw moim zachciankom, wyczarowałam mocno czekoladowe ciacho.Było na tyle pyszne, że zniknęło błyskawiczniePotrzebujemy:50 g miękkiego masła1 szklanka cukru pudru1 łyżeczka esencji waniliowej2 jajka1 szklanka mąki3 łyżki kakao1,5 łyżeczki proszku do pieczenia1 szklanka mleka1 tabliczka gorzkiej czekoladyPrzygotowanie:Masło ucieramy z cukrem pudrem, aż do uzyskania jednolitej konsystencji.Dodajemy roztrzepane jajka.W osobnym naczyniu mieszamy wszystkie produkty suche(mąkę, proszek do pieczenia, kakao).Wymieszane składniki dodajemy na zmianę z mlekiem do masła i cukru.Wlewamy esencję waniliową i wszystko przez chwilę miksujemy.Na samym końcu dodajemy pokrojoną na małe kawałki czekoladę i delikatnie mieszamy.Przygotowaną masę przelewamy do formy i pieczemy w temperaturze 180*C przez około 40 minut.Ciasto jest bardzo wilgotne i ma mocno czekoladowy smak.Nie wymaga ani czasu, ani nadzwyczajnych umiejętności kulinarnychPolecam

Brak powiązanych wpisów.