Wykonanie
Wstałam wcześnie rano z wielką ochotą na to „coś”.Wiedziałam, że musi być bardzo słodkie, najlepiej z mocnym akcentem
czekoladowymWychodząc na przeciw moim zachciankom, wyczarowałam mocno
czekoladowe ciacho.Było na tyle pyszne, że zniknęło błyskawiczniePotrzebujemy:50 g miękkiego
masła1 szklanka
cukru pudru1 łyżeczka esencji waniliowej2
jajka1 szklanka
mąki3 łyżki
kakao1,5 łyżeczki
proszku do pieczenia1 szklanka
mleka1 tabliczka
gorzkiej czekoladyPrzygotowanie:
Masło ucieramy z
cukrem pudrem, aż do uzyskania jednolitej konsystencji.Dodajemy roztrzepane
jajka.W osobnym naczyniu mieszamy wszystkie produkty suche(
mąkę,
proszek do pieczenia,
kakao).Wymieszane składniki dodajemy na zmianę z
mlekiem do
masła i
cukru.Wlewamy esencję
waniliową i wszystko przez chwilę miksujemy.Na samym końcu dodajemy pokrojoną na małe kawałki
czekoladę i delikatnie mieszamy.Przygotowaną masę przelewamy do formy i pieczemy w temperaturze 180*C przez około 40 minut.Ciasto jest bardzo wilgotne i ma mocno
czekoladowy smak.Nie wymaga ani czasu, ani nadzwyczajnych umiejętności kulinarnychPolecam
Brak powiązanych wpisów.