Wykonanie
Uwielbiam kuchnię włoską pod wieloma względami. Pyszne danie możemy wyczarować w krótkim czasie z kilku składników. Zrobiłam ravioli z
tuńczykiem z lekkim sosem
ziołowym, które wyszło genialne w smaku. Trochę się bałam połączenia niektórych składników. Myślę ze to był dobry pomysł,ravioli wyszły fajne w smaku.

składnikiciasto300g
mąki3
jajkaFarszpuszka
tuńczyka w sosie własnymser feta z
ziołami,
papryką w
oleju rzepakowymoliwki zielonecebula czerwonasos50g
masłapapryka czerwonaoliwki zielonekoperekWykonanieRobimy kopczyk z
mąki, następnie wgłębienie do którego wbijamy 3
jajka. Wyrabiamy ciasto, zawijamy w filię wstawiamy do lodówki na 30 minut. Rozwałkowujemy bardzo cienko, wkładamy do maszynki do ravioli nakładamy farsz. Robimy ravioli.Farsz
Tuńczyka w sosie własnym odsączamy, przekładamy do miseczki. dodajemy pokrojone w plasterki
oliwki,
cebulę czerwoną w drobną kostkę,
ser feta w kostkach. Wszystko dokładnie mieszamy doprawiamy do smaku
pieprzem.sos `Na patelni roztapiamy
masło, dodajemy pokrojoną drobną
paprykę,
koperek,
oliwki.Ravioli polewamy sosem