Wykonanie
Trochę późno na śniadanie, ale u mnie dziś weekend i pozwoliłam sobie na dłuższe leniuchowanie:)Długo się nie zastanawiałam i postanowiłam zjeść omleta. Lubię je za to, że są szybkie w przygotowaniu oraz można je przyrządzić z ulubionymi dodatkami. Ponadto są sycące, i takie śniadanie na dłużej nam wystarczy.

Składniki:3 - 4
jajka roztrzepane widelcem
czerwona cebula pokrojona w piórka30g
sera fetakilka
pomidorków koktajlowychkilka zielonych lub czarnych
oliwek1 łyżeczka
masłaoregano lub
bazyliasól do smakuświeże
zioła u mnie
koperekSer pokroić w kostkę,
pomidorki na pół,
oliwki w plasterki.
Masło rozpuścić na patelni. Następnie wylać roztrzepane
jajka i rozprowadzić równomiernie na powierzchni. Wyłożyć
cebulę,
ser,
oliwki,
pomidorki, obsypać
oregano. I gotować pod przykryciem przez 2 minuty.Jeżeli jesteście mistrzami w obracaniu omletów to przekładamy na drugą stronę i gotujemy przez następne 2 minuty. Jeżeli nie można dłużej gotować pod przykrywką lub wstawić do piekarnika pod rozgrzanego grilla na 1 - 2 minuty.Gotowy omlet przekładamy na talerz. Posypujemy świeżymi
ziołami,
solą (opcjonalnie) i podajemy z
sałatką lub ulubionym sosem.Ja zjadłam z
sałatką z resztek składników, które na
omlecie się nie zmieściły.Smacznego...