ßßß
Składniki:3 - 4 jajka roztrzepane widelcemczerwona cebula pokrojona w piórka30g sera fetakilka pomidorków koktajlowychkilka zielonych lub czarnych oliwek1 łyżeczka masłaoregano lub bazyliasól do smakuświeże zioła u mnie koperekSer pokroić w kostkę, pomidorki na pół, oliwki w plasterki. Masło rozpuścić na patelni. Następnie wylać roztrzepane jajka i rozprowadzić równomiernie na powierzchni. Wyłożyć cebulę, ser, oliwki, pomidorki, obsypać oregano. I gotować pod przykryciem przez 2 minuty.Jeżeli jesteście mistrzami w obracaniu omletów to przekładamy na drugą stronę i gotujemy przez następne 2 minuty. Jeżeli nie można dłużej gotować pod przykrywką lub wstawić do piekarnika pod rozgrzanego grilla na 1 - 2 minuty.Gotowy omlet przekładamy na talerz. Posypujemy świeżymi ziołami, solą (opcjonalnie) i podajemy z sałatką lub ulubionym sosem.Ja zjadłam z sałatką z resztek składników, które na omlecie się nie zmieściły.Smacznego...