ßßß
składniki80dag filetu z piersi z indyka ze skórą1 szkl ugotowanej kaszy jaglanej KupiecKilka pomidorów suszonych Ponti1 czerwona cebula3 ząbki czosnkuoliwaMasło15 plastrów boczku wędzonego100 ml piwa chlebowo miodowe KsiążęceSól, pieprz do smakuRozmarynWykonanieFilet z piersi indyka dokładnie umyć ,osuszyć lekko rozbić nadając kształt prostokąta . Do miseczki włożyć rozmaryn, sól, pieprz, siekany czosnek wymieszać. Pierś nacieramy ze wszystkich stron,Cebulę obieramy siekamy z czosnkiem. Na rozgrzaną patelnię wlewamy 2 łyżki oliwy, dodajemy cebulę, czosnek i pokrojone pomidory suszone smażymy do zarumienia,pod konie dodajemy kasze jaglaną doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Farsz rozkładamy na piersi z indyka zwijamy, Mięso okładamy plastrami boczku, związujemy nicią kuchenna.Oliwę rozgrzewamy w rondlu, obsmażamy z każdej strony. Przekładamy do naczynia żaroodpornego, wlewamy piwo,dodajemy listki laurowe, ziele angielskie. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika na 180 pieczemy pod przykryciem około 60-90 minut w zależności od mocy piekarnika.Roladę wyjąć, pokroić na plastry podawać z warzywami