Wykonanie
Pomysł na roladę narodził się z połączenia moich ulubionych składników piersi z
indyka,
kaszy jaglanej,
czosnku i
piwa chlebowo-
miodowego. Połączenie składników w jedną całość było genialne, które zaspokoi nie jednego smakosza. Roladę możemy podać na gorąco, pyszna jest na zimno. Polecam.

składniki80dag filetu z piersi z
indyka ze skórą1 szkl ugotowanej
kaszy jaglanej KupiecKilka
pomidorów suszonych Ponti1
czerwona cebula3 ząbki
czosnkuoliwaMasło15 plastrów
boczku wędzonego100 ml
piwa chlebowo miodowe Książęce
Sól,
pieprz do smaku
RozmarynWykonanie
Filet z piersi indyka dokładnie umyć ,osuszyć lekko rozbić nadając kształt prostokąta . Do miseczki włożyć
rozmaryn,
sól,
pieprz, siekany
czosnek wymieszać. Pierś nacieramy ze wszystkich stron,
Cebulę obieramy siekamy z
czosnkiem. Na rozgrzaną patelnię wlewamy 2 łyżki
oliwy, dodajemy
cebulę,
czosnek i pokrojone
pomidory suszone smażymy do zarumienia,pod konie dodajemy
kasze jaglaną doprawiamy do smaku
solą i
pieprzem. Farsz rozkładamy na piersi z
indyka zwijamy,
Mięso okładamy plastrami
boczku, związujemy nicią kuchenna.
Oliwę rozgrzewamy w rondlu, obsmażamy z każdej strony. Przekładamy do naczynia żaroodpornego, wlewamy
piwo,dodajemy
listki laurowe,
ziele angielskie. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika na 180 pieczemy pod przykryciem około 60-90 minut w zależności od mocy piekarnika.Roladę wyjąć, pokroić na plastry podawać z warzywami