ßßß
Składniki400g mąki pszennej150 g mąki ziemniaczanej1 margaryna150 g cukru pudru5 żółtek1 łyżka kwaśnej śmietany1 aromat waniliowycukier waniliowyMasa serowa1 kg sera trzykrotnie mielonego półtłustego300 g cukru pudru1/2 szkl oleju rzepakowego Rapso2 duże jajka6 żółtek1 budyń waniliowy1 aromat do sernikacukier puder waniliowyowoce sezonowe
Wykonanie Mąkę pszenną przesiewamy bezpośrednio na stolnice,następnie siekamy z margaryną dodajemy mąkę ziemniaczaną ,cukier puder ,cukier waniliowy i aromat waniliowy wszystko mieszkamy . W miseczce delikatnie mieszkamy żółta, które wlewamy do ciasta . Całość szybko zagniatamy i na godzinę do lodówki . Masa serowa Ser wkładamy do miski dodajemy cukier puder ,budyń i olej rzepakowy ,aromat do sernika . Do miseczki wbijamy jajka dodajemy,szczyptę soli i lekko ubijamy widelcem następnie dodajemy do Całość ucieramy przez około 20 Włączamy piekarnik ustawiamy temperaturę na około 160-170 Na rozwałkowujemy ciasto, które,przekładamy do wyłożonej papierem do pieczenia pamiętając o tym, by sobie zostawić dekoracje na wierzch sernika Na ciasto wykładamy masę serową . ciasta rozwałkowujemy tniemy na paseczki,układamy na sernika,które smarujemy Sernik wkładamy do piekarnika u mnie 160 stopni i pieczemy około 70-80 minut . Po upieczeniu zostawiamy sernik w uchylonym piekarniku na około 1/ godziny . wyjmujemy i studzimy . Kiedy sernik będzie zimny posypujemy pudrem i robimy dekoracje z owoców