ßßß
Składniki1margaryna2 szkl mąki1 laska wanilii2 szkl wody8-10 jajekMasa budyniowa1 litr mleka 3,22 budynie waniliowe1 masło1/2 litra śmietany 36 %1 śmietan żel3-4 łyżki cukru pudru waniliowegocukier puder waniliowy do posypaniasok z cytrynyWykonanieCiasto:Do garnka wlewamy2szklanki wody z laską wanilii z margaryną,zagotowujemy wyjmujemy laskę wanilii.Dodajemy 2 szklanki mąki pszennej, mieszamy aż masa będzie odstawać od łyżki.StudzimyDo miski przekładamy zimną masę którą ucieramy z jajkami.Ciasto dzielimy na dwie porcje wykladamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, pieczemy pierwsze 10 minut w temperaturze 220 następnie 20 minut w 200 stopni.do zarumienienia.Wyjmujemy studzimy tak samo pieczemy drugą cześć ciastaMasaDo garnka wlewamy 600 ml mleka zagotowujemy.Do miseczki wlewamy 200ml mleka dodajemy budyń mieszamy. Mieszając wlewamy do zagotowanego mleka.Odstawiamy do wystygnięcia. Do miski wkładamy masło ucieramy na puszystą masę, dodajemy po łyżce budyniu ciągle ucierając Do miski wlewamy śmietanę, ubijamy dodajemy cukier puder, semix fix sok cytryny.Masę budyniową mieszkamy z bitą śmietaną,schładzamy