ßßß
Składniki1 pierś z kaczki1/2 kostki rosołowej drobiowej50 ml czerwonego winasól do smakupieprz do smaku1/2 łyżeczki tymianku1/2 łyżeczki majerankuszczypta imbirumix salat Familypomidorki koktajlowesos balsamico cytrynowytruskawkikiełki rzodkiewkiWykonaniePrzygotowanie marynatyDo miseczki wlewamy wino, dodajemy rosołek drobiowy, przyprawy dokładnie mieszamy. Pierś z kaczki nacinamy wkładamy do marynaty pozostawiamy na noc w lodówce.Na rozgrzany grill kładziemy pierś z kaczki pieczemy do zarumienia. następnie przekładamy do brytfanki podlewamy winem czerwonym i pieczemy około 15-20 minut w 180 stopniach.Na talerzu układamy mix salat, pokrojoną pierś z kaczki, pomidorki, kiełki rzodkiewki, truskawki całość skrapiamy sosem blasamico cytrynowym.Przepis bierze udział w Konkursie dla blogerów pt. "Inspiruje nas Fit&Easy"