ßßß Cookit - przepis na Grillowana pierś z kaczki na mixie sałat

Grillowana pierś z kaczki na mixie sałat

nazwa

Wykonanie

Składniki
1 pierś z kaczki
1/2 kostki rosołowej drobiowej
50 ml czerwonego wina
sól do smaku
pieprz do smaku
1/2 łyżeczki tymianku
1/2 łyżeczki majeranku
szczypta imbiru
mix salat Family
pomidorki koktajlowe
sos balsamico cytrynowy
truskawki
kiełki rzodkiewki
Wykonanie
Przygotowanie marynaty
Do miseczki wlewamy wino, dodajemy rosołek drobiowy, przyprawy dokładnie mieszamy. Pierś z kaczki nacinamy wkładamy do marynaty pozostawiamy na noc w lodówce.
Na rozgrzany grill kładziemy pierś z kaczki pieczemy do zarumienia. następnie przekładamy do brytfanki podlewamy winem czerwonym i pieczemy około 15-20 minut w 180 stopniach.
Na talerzu układamy mix salat, pokrojoną pierś z kaczki, pomidorki, kiełki rzodkiewki, truskawki całość skrapiamy sosem blasamico cytrynowym.
Przepis bierze udział w Konkursie dla blogerów pt. "Inspiruje nas Fit&Easy"
Źródło:http://kulinarnepysznoscimolki.blogspot.com/2013/06/grillowana-piers-z-kaczki-na-mixie-saat.html