ßßß
Cookit - przepis na rolada biszkoptowa na dzień Matki
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
rolada biszkoptowa na dzień Matki
Składniki
Jajko
Cukier
Cukier waniliowy
Mąka
Mąka ziemniaczana
Proszek do pieczenia
Śmietanka
Śmietanfix
Cukier puder
Cytryna
Wykonanie
składniki ciasta
3
jajka
15 dag
cukru
2 łyżeczki
cukru waniliowego
10 dag
mąki
tortowej
5 dag
mąki ziemniaczanej
1 płaska łyżeczka
proszku do pieczenia
składniki kremu
500 ml
śmietanki
30 %
2
śmietan fix
dr Oetkera
2 łyżki
cukru pudru
cytryna
Wykonanie
Całe
jajka
z
cukrem
i 6 łyżkami gorącej
wody
,
cukrem waniliowym
, ubić mikserem na puszystą masę.
Mąki
przesiać wymieszać z
proszkiem do pieczenia
, dodać do ubitej masy delikatnie wymieszać.
Wyłożyć formę z piekarnika papierem do pieczenia, wylać przygotowane ciasto.
Biszkopt
piec 12-15 minut w 200 st. C
Upieczony gorący
biszkopt
położyć na ściereczkę i zwinąć w rulon, pozostawić do ostudzenia.
Schłodzoną
śmietanę
ubić na sztywno. Pod koniec ubijania dodać
śmietan Fix
wymieszane z
cukrem pudrem
, Dodać
sok z cytryny
delikatnie wymieszać.
Biszkopt
rozwinąć ciasto posmarować
śmietaną
następnie roladę zwinąć, wierzch posmarować
śmietaną
, posypać kuleczkami cukrowymi lub zrobić inną dekorację, schłodzić w lodówce. Smacznego
Źródło:
http://kulinarnepysznoscimolki.blogspot.com/2013/05/rolada-biszkoptowa-na-dzien-matki.html
Przepisy powiązane
Babka "eska"
Babka cytrynowa
Babka cytrynowa z mocno cytrynowym lukrem
Magdalenki
KRUCHE BABECZKI - KORPUSY DO WYPEŁNIENIA
Składniki powiązane (0)