ßßß
składniki ciasta3 jajka15 dag cukru2 łyżeczki cukru waniliowego10 dag mąki tortowej5 dag mąki ziemniaczanej1 płaska łyżeczka proszku do pieczeniaskładniki kremu500 ml śmietanki 30 %2 śmietan fix dr Oetkera2 łyżki cukru pudrucytrynaWykonanieCałe jajka z cukrem i 6 łyżkami gorącej wody, cukrem waniliowym, ubić mikserem na puszystą masę. Mąki przesiać wymieszać z proszkiem do pieczenia, dodać do ubitej masy delikatnie wymieszać.Wyłożyć formę z piekarnika papierem do pieczenia, wylać przygotowane ciasto. Biszkopt piec 12-15 minut w 200 st. CUpieczony gorący biszkopt położyć na ściereczkę i zwinąć w rulon, pozostawić do ostudzenia.Schłodzoną śmietanę ubić na sztywno. Pod koniec ubijania dodać śmietan Fix wymieszane z cukrem pudrem, Dodać sok z cytryny delikatnie wymieszać.Biszkopt rozwinąć ciasto posmarować śmietaną następnie roladę zwinąć, wierzch posmarować śmietaną, posypać kuleczkami cukrowymi lub zrobić inną dekorację, schłodzić w lodówce. Smacznego