Wykonanie

składnikispód2 paczki zwykłych
herbatników1
czekolada gorzka1 łyżka
margaryny Kasi2-3 łyżki Nutelliimasa owocowa1 kg
wiśni nadwiślana lub mrożonych1/2 opakowania
żelatyny Winiary1 szkl
cukru1
kisiel wiśniowymasa biała2 duży
jogurt grecki500g
sera homogenizowanego chudego200g
sera mascarpone1 szkl
mleka sojowego Alpro1/2 opakowania
żelatyny Winiary1szkl
cukru pudru2
cukry waniliowe1/2 łyżeczki
wanilii w proszkudekoracje
truskawki kaszubskie
miętaWykonanieDo miseczki do rozpuszczania
czekolady wkładamy ,Nutelle,
margarynę,c
zekoladę. Miseczkę wkładamy do garnka z gotującą się
wodą. Podgrzewamy do wymieszania się składników. Do miski wkładamy pokruszone
herbatniki. Płynną masę
czekoladową wlewamy do
herbatników i energicznie mieszamy. Tak przygotowaną masę wykładamy tortownicę następnie ugniatamy łyżką. Wkładamy na godzinkę do lodówki.
Wiśnie drylujemy, zaś mro ż one bezpośrednio wkładamy do garnka zagotowujemy dodajemy
kisiel, gotujemy chwilę, następnie wsypujemy
żelatynę. Przestudzoną masę wykładamy na spód
czekoladowy. ostawiamy do lodówki do zastygnięcia.Masa serowaDo miski wkładamy
ser homogenizowany,
mascarpone,
jogurt,
cukier puder,
cukier waniliowy,
wanilie,
mleko wszystko dokładnie mieszamy. Do miseczki wsypujemy
żelatynę dodajemy zimnej
wody mieszamy pozostawiamy do napęcznienia. Następnie wlewamy gorącą
wodę w celu rozpuszczenia. Do masy serowej wlewamy
żelatynę mieszamy i wykładamy na masę
owocową. Wkładamy do lodówki na noc. Po wyjęciu, r obimy dekoracje według uznania.