Ten deser nie tylko dobrze wygląda, ale jest naprawdę bardzo dobry. Do tego robi się go szybko i bardzo łatwo. Polecam wszystkim.Składniki:150 g herbatników250 g sera mascarpone200 g śmietany 30%1 opakowanie cukru z prawdziwą wanilią300 - 400 g mrożonych truskawek2 łyżeczki cukrustarta gorzka czekolada do dekoracjiWykonanie:Herbatniki pokruszyć, można to zrobić wałkiem, drewnianą pałką lub za pomocą blendera.Mascarpone ubić z śmietaną i cukrem z prawdziwą wanilią na puszystą masę.Truskawki trochę rozmrozić i zmiksować razem z cukrem.W kieliszku lub w pucharku układać na przemian warstwę z biszkoptów, sera mascarpone i truskawek, tak by były po 2 warstwy każdego składnika.Wierzch posypać herbatnikami i startą czekoladą.Deser podawać od razu lub przechowywać w lodówce.