Składniki3 szklanki mąki pszennej12 dag margaryny1/2szkl cukru5 dag drożdży1/2 szklanki mleka2 żółtka2 jajkalaska wanilii1/4 łyżeczki soliWykonanieDo miski wkładam y drożdże mieszamy z mlekiem, 3 łyżkami mąki 1 łyżeczką cukru zostawiamy do wyrośnięcia. Jajka i żółtka ucieramy z cukrem, ja wykorzystałam robot maxi robi z Zelmera, Do mąki dodaje rozczyn, jajka, roztopioną margarynę i sól.Ciasto wyrabiać aż wchłonie tłuszcz, odstawić do wyrośnięcia na 30 minut. Następnie i wanilię i wyrobić ciasto ponownie. Ciasto przełożyć do formy, moja jest w kształcie wieńca i odstawić do wyrośnięcia. Piec 40 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 170 stopni.