Wykonanie

Kolejny przepis z warsztatów w Augustowie Marcina
Budynka Krem wyszedł bardzo pyszny ale ni ie było sza łu.Składniki2 kg dyni20 g skórki z
pomarańczyimbir4 l
bulionusól Kamis
Pieprz Kamis
Cynamon KamisŁos oś lub
halibut20 g zielonej
herbatyWykonanieObrać i pokroić
dynie piec w piekarniku około 40 minut w temperaturze 180st, przełożyć do garnka zalać
bulionem warzywnym bądź drobiowym,następnie dodać startą skórkę z
pomarańczy,świeży
imbir. Całość gotujemy około 20 minut doprawiamy do smaku
solą oraz
cynamonem. Na koniec zupę miksujemy.
Łososia lub
halibuta doprawiamy
solą i
pieprzem zawijamy w papier SAGA na patelni rozgrzewamy zieloną
herbatę jak zacznie się dymić wkładamy
rybę w papierze . przykrywamy i wędzimy około 20 minut.Uwędzoną
rybę wkładamy do zupy ( na zdjęciu
ryba innego zespołu przez pomyłkę przygarnięta przez nas ) i dekorujemy kwaśną
śmietaną