ßßß
Kolejny przepis z warsztatów w Augustowie Marcina Budynka Krem wyszedł bardzo pyszny ale ni ie było sza łu.Składniki2 kg dyni20 g skórki z pomarańczyimbir4 l bulionusól KamisPieprz KamisCynamon KamisŁos oś lub halibut20 g zielonej herbatyWykonanieObrać i pokroić dynie piec w piekarniku około 40 minut w temperaturze 180st, przełożyć do garnka zalać bulionem warzywnym bądź drobiowym,następnie dodać startą skórkę z pomarańczy,świeży imbir. Całość gotujemy około 20 minut doprawiamy do smaku solą oraz cynamonem. Na koniec zupę miksujemy.Łososia lub halibuta doprawiamy solą i pieprzem zawijamy w papier SAGA na patelni rozgrzewamy zieloną herbatę jak zacznie się dymić wkładamy rybę w papierze . przykrywamy i wędzimy około 20 minut.Uwędzoną rybę wkładamy do zupy ( na zdjęciu ryba innego zespołu przez pomyłkę przygarnięta przez nas ) i dekorujemy kwaśną śmietaną