Bardzo dobra zupa ze świeżym imbirem, podawana z uprażonymi płatkami migdałowymi. Z wcześniej przygotowanym musem dyniowym, zrobienie tej zupy nie zajmuje dużo czasu.Składniki:1 łyżka masła1 łyżka oliwy1 kopiasta łyżeczka startego świeżego imbiru500 g musu z dyni½ soku z pomarańczy1 szklanka bulionu100 g serka białego kremowego½ łyżeczki kurkumy½ łyżeczki cynamonusólpieprzpłatki migdałoweWykonanie:Uprażyć migdały: Na rozgrzaną suchą patelnię wsypać płatki migdałowe, prażyć na małym ogniu co chwilę potrząsając patelnią do momentu aż płatki się zarumienią.Masło rozpuścić z oliwą, dodać imbir i smażyć przez około minutę. Następnie dodać mus z dyni i smażyć przez kilka minut.Do dyni dodać bulion, sok pomarańczowy, doprawić solą, pieprzem i pozostałymi przyprawami. Zupę gotować przez około 30 minut.Dodać ser i zmiksować blenderem.Zupę podawać posypaną uprażonymi płatkami migdałowymi.