Wykonanie


Kilka dni temu otrzymałam od firmy Sys produkty do testowania w związku z tym chciałabym się podzielić z
Wami opinią na ich temat.Uwielbiam
ryby zdecydowałam się połączyć
pstrąga z
kaszą gryczaną z warzywami był to eksperyment który okazał się strzałem w 10 :)Składniki1 duży
pstrąg1 woreczek
kaszy z warzywami firmy Sys4 plastry
surowego boczku1
brokułsól,
pieprz białypieprz zielonywarzywa do dekoracji
cytrynatymianekWykonanieOczyszczonego
pstrąga opłukać zimną
wodą, w filetować podzielić na dwie części osuszyć ręcznikiem.. Filety z
pstrąga oprószamy przygotowaną mieszkanką z
pieprzu białego i zielonego i
tymianku świeżo zmielonym
pieprzem,
solą,
cytryną czosnkiem skropić
oliwa odstawiać do lodówki na dwie godziny.W tym czasie gotujemy
kaszę z warzywami firmy Sys. która idealnie się sprawdza w tego typu daniach i podobnych..
Kasza nadaje się do wszelkiego rodzaju nadzienia jak również do spożywania jako dodatek do sosu. Ugotowaną
kaszę według instrukcji która znajduje się na opakowaniu zostawiamy do ostygnięcia. Jeden woreczek wystarcza dla dwóch osób.Gotujemy
brokuła następnie robimy z niego mus. Do wysokiego naczynia wkładamy
brokuł doprawiamy do smaku
pieprzem solą,
cytryną i
czosnkiem niedźwiedzim . miksujemy do uzyskania jednolitej masy.Na patelni grillowej grillujemy
pstrąga przez chwilę. Na pod grillowanego
pstrąga układamy
kaszę z warzywami na to zwinięty
boczek.Wkładamy do kombiwaru 200 stopni na 10-15 minut .Wykładamy mus
brokułowy na talerz filet z
pstrąga robimy dekoracje:)smacznego :)W tym daniu testowałam
kaszę z warzywami dzięki takiemu połączeniu zaoszczędziłam dużo czasu, praktycznie nie musiałam niczym doprawiać
kaszy która idealnie pasuje do nadzienia. Produkty formy Sys bardzo ułatwiają pracę w kuchni są godne polecenia. Na pewno je kupię :)