ßßß Cookit - przepis na PSTRĄG Z GRILLA W TYMIANKU

PSTRĄG Z GRILLA W TYMIANKU

nazwa

Wykonanie

1 czerwca 2013
PSTRĄG Z GRILLA W TYMIANKU
Składniki (4 porcje):
4 świeże pstrągi
1/5 kostki masła
gałązka rozmarynu
świeży tymianek
1 cytryna
sól, pieprz do smaku
Pstrągi myjemy dokładnie i usuwamy wnętrzności (pamiętając o skrzelach, które są siedliskiem bakterii). Osuszamy rybki ręcznikiem kuchennym, posypujemy solą i pieprzem z każdej strony, a do środka wkładamy masło zmieszane z rozmarynem. Pod każdą rybę wkładamy plasterek cytryny i gałązkę tymianku. Każdego pstrąga z osobna owijamy szczelnie folią aluminiową i układamy na grillu. Ryby są gotowe po około 20-30 minutach.
Partnerzy:
Wszystkie prawa zastrzeżone!
Zabrania się kopiowania i wykorzystywania tekstów oraz zdjęć zawartych na tym blogu bez wiedzy i zgody autora. Wszelkie teksty i zdjęcia, jeśli nie zaznaczono inaczej, są własnością właściciela bloga.
Źródło:http://www.limonkowy.com/2013/06/pstrag-z-grilla-w-tymianku.html