ßßß Cookit - przepis na 214. Pstrąg z warzywami

214. Pstrąg z warzywami

nazwa

Wykonanie

Witam, chciałam się z Wami podzielić przepisem na pyszny i zdrowy obiad z gazetki biedronki.
Składniki:
2 pstrągi patroszone
2 cukinie
4 marchewki
2 łyżki masła
1 cytryna
1 łyżeczka suszonego lub świeżego tymianku
sól, pieprz
1/ szklanki wrzątku
Przygotowanie:
Pstrąga pokroić na trzy kawałki, wyjąć kręgosłup i wszystkie ości.
Przygotować 4 duże arkusze papieru do pieczenia. Na środku każdego ułożyć porcję pokrojonych w cienkie wstążki ( za pomocą obieraczki do warzyw) cukinie i marchewkę.
Na nich przyprawione solą i pieprzem pstrągi podzielone na kawałki.
Kawałki pstrągów skropić sokiem z cytryny, na wierzchu położyć kawałki masła i tymianek.
Wlać na warzywa 2 łyżki wrzątku i szczelnie zamknąć pakunki zwijając ich brzegi. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C.
Podawać od razu, kładąc całe pakunki na talerz.
Ryba jest soczysta i bardzo delikatna a przygotowanie zajmuje jedynie 30 minut.
Źródło:http://smaczniegotowane.blogspot.com/2015/11/214-pstrag-z-warzywami.html