ßßß Cookit - przepis na Faszerowane pstrągi z sosem chrzanowym

Faszerowane pstrągi z sosem chrzanowym

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
pstrągi 4 sztuk
bulwy kopru włoskiego 3 sztuk
rozmaryn 4 gałązki
tymianek 4 gałązki
melisa 4 gałązki
masło 200 gramów
chrzan 2 łyżek stołowych
cytryna 0,5 sztuk
pieprz według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Oczyszczone bulwy kopru pokroić w paski, zielone listki posiekać i pozostawić do sosu. Oczyszczone, umyte ryby wewnątrz posolić i popieprzyć, napełnić pokrojonym koprem. Do każdej ryby włożyć po gałązce każdego rodzaju ziół. Pospinać ryby wykałaczkami, aby farsz nie wypadł. Każdą rybę szczelnie zawinąć w kilka warstw folii aluminiowej. Ułożyć ryby na ruszcie i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni, piec 30 minut.
Sos chrzanowy: masło rozgrzać masło, włożyć starty chrzan, dodać sok z cytryny, wymieszać trzepaczką, doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Wymieszać z posiekaną zieloną natką kopru włoskiego. Podawać osobno.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Ryb
Sosy i pasty
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/11884/Faszerowane-pstragi-z-sosem-chrzanowym