ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegopstrągi 4 sztukbulwy kopru włoskiego 3 sztukrozmaryn 4 gałązkitymianek 4 gałązkimelisa 4 gałązkimasło 200 gramówchrzan 2 łyżek stołowychcytryna 0,5 sztukpieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Oczyszczone bulwy kopru pokroić w paski, zielone listki posiekać i pozostawić do sosu. Oczyszczone, umyte ryby wewnątrz posolić i popieprzyć, napełnić pokrojonym koprem. Do każdej ryby włożyć po gałązce każdego rodzaju ziół. Pospinać ryby wykałaczkami, aby farsz nie wypadł. Każdą rybę szczelnie zawinąć w kilka warstw folii aluminiowej. Ułożyć ryby na ruszcie i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni, piec 30 minut.Sos chrzanowy: masło rozgrzać masło, włożyć starty chrzan, dodać sok z cytryny, wymieszać trzepaczką, doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Wymieszać z posiekaną zieloną natką kopru włoskiego. Podawać osobno.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z RybSosy i pastyDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: