Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
pstrągi 4 sztukbulwy
kopru włoskiego 3 sztuk
rozmaryn 4 gałązki
tymianek 4 gałązki
melisa 4 gałązki
masło 200 gramów
chrzan 2 łyżek stołowych
cytryna 0,5 sztuk
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Oczyszczone bulwy
kopru pokroić w paski, zielone listki posiekać i pozostawić do sosu. Oczyszczone, umyte
ryby wewnątrz posolić i popieprzyć, napełnić pokrojonym
koprem. Do każdej
ryby włożyć po gałązce każdego rodzaju
ziół. Pospinać
ryby wykałaczkami, aby farsz nie wypadł. Każdą
rybę szczelnie zawinąć w kilka warstw folii aluminiowej. Ułożyć
ryby na ruszcie i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni, piec 30 minut.
Sos chrzanowy:
masło rozgrzać
masło, włożyć starty
chrzan, dodać
sok z cytryny, wymieszać trzepaczką, doprawić do smaku
solą oraz
pieprzem. Wymieszać z posiekaną zieloną
natką kopru włoskiego. Podawać osobno.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z RybSosy i pastyDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: