Wykonanie

mamy już wiosnę w kuchni też u mnie panuje wiosna a w niej dania lekkie wiosenne i co ważne nie mają dużo kaloriiSkładniki:1perliczka1 mały
seler2
marchewki1
pietruszka1 nieduża upieczona na suchej patelni
cebula3 ząbki
czosnkusólpieprz kolorowy Kamis
liście lauroweziele angielskie1 rosołek wołowy1 puszka
groszku konserwowy1
żelatyna WiniaryWykonanieUmyć perliczkę włożyć do dużego garnka dodać
przyprawy,warzywa zalać zimna
wodą i od chwili zagotowania gotować jeszcze dwie godziny. Gdy
mięso jest zupełnie miękkie dodać rosołek wołowy (
wywar ma lepszy smak i kolor )wyjąć z rosołu i
póki gorące obrać z kości. Rosół bardzo staranie przecedzić
marchewkę pokroić w plasterki. . Zagotować rosół włożyć pokrojone
mięso wsypać żelatynęwedług przepisyDo foremek wlać
galaretkę pozostawiać do zastygnięcia w chłodnym miejscu lub lodówce.