Ciasto biszkoptowe usmażone na patelni to świetny pomysł na placuszki. Często robię takie na podwieczorek dla mojej córci, która je uwielbia. Omleciki są lekkie, puszyste i pysznie smakują z dodatkiem domowej konfitury lub serka homogenizowanego.Składniki na 8 placuszków:3 jajka3 duże łyżki mąki3 łyżki cukru3 łyżki mlekaszczypta soliszczypta proszku do pieczeniaolej do smażeniakonfituracukier puder do posypaniaBiałka oddzielić od żółtek. Ubić ze szczyptą soli na sztywno a następnie dodać cukier. Kiedy piana będzie ubita dodawać po jednym żółtku. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i przesiać do masy jajecznej. Dodać mleko i delikatnie wymieszać. Na rozgrzany olej kłaść łyżką ciasto i powoli smażyć z obu stron na złoto. Podawać na ciepło z konfiturą, posypane cukrem pudrem.