ßßß
1 kg schabu2 duże, twarde jabłkamarynata:łyżka majerankukilka małych gałązek rozmarynu (lub łyżeczka suszonego)łyżeczka pieprzu ziołowegołyżeczka soli2-3 ząbki czosnku3 łyżki oliwyłyżeczka octu jabłkowegoPrzygotować marynatę - wymieszać oliwę z przyprawami, octem i posiekanym czosnkiem.Natrzeć mięso marynatą i zostawić na noc w niej.Następnego dnia nacinać w poprzek mięso co około 2 cm, tworząc kieszenie na jabłka.Jabłka umyć, zostawić skórkę, wyjąć gniazda nasienne i pociąć na plasterki.Mięso przełożyć do brytfanki lub naczynia żaroodpornego.Te plasterki włożyć w nacięcia mięsa - jeśli zostaną nam plasterki to położyć obok mięsa.Piec mięso w temp. 180 st.C. przez godzinę, 10 minut ostatnie można podpiec na opcji grilla.