ßßß
 
            
         1,5 kg karkówkiszklanka czerwonego wina2 liście laurowełyżeczka soliłyżeczka pieprzu ziołowegołyżka papryki słodkiejgałązka świeżego rozmarynułyżka oliwy2-3 ząbki czosnkuOliwę wymieszać z przeciśniętym przez praskę czosnkiem i przyprawami: solą, pieprzem i papryką.Mieszanką natrzeć mięso z każdej strony, na wierzchu mięsa ułożyć liście laurowe i listki rozmarynu.Mięso zalać czerwonym winem i zostawić na noc w lodówce.Następnego dnia przełożyć mięso do brytfanki lub naczynia żaroodpornego i zlać resztki marynaty.Mięso piec pod przykryciem przez 1,5 godziny - ostatnie 15 minut można piec na opcji grill ze zdjętą pokrywką.
1,5 kg karkówkiszklanka czerwonego wina2 liście laurowełyżeczka soliłyżeczka pieprzu ziołowegołyżka papryki słodkiejgałązka świeżego rozmarynułyżka oliwy2-3 ząbki czosnkuOliwę wymieszać z przeciśniętym przez praskę czosnkiem i przyprawami: solą, pieprzem i papryką.Mieszanką natrzeć mięso z każdej strony, na wierzchu mięsa ułożyć liście laurowe i listki rozmarynu.Mięso zalać czerwonym winem i zostawić na noc w lodówce.Następnego dnia przełożyć mięso do brytfanki lub naczynia żaroodpornego i zlać resztki marynaty.Mięso piec pod przykryciem przez 1,5 godziny - ostatnie 15 minut można piec na opcji grill ze zdjętą pokrywką.