ßßß
Cookit - przepis na Marynowane rolmopsy
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Marynowane rolmopsy
Składniki
Filety śledziowe
Woda
Śledź
Ocet
Cukier
Ogórek konserwowy
Cebula
Musztarda
Liść laurowy
Pieprz
Ziele angielskie
Sól
Wykonanie
Śledzie
dały popalić.Przepis z gazety był beznadziejnie napisany.Zakręcone rolmopsy.
8 płatów
filetów śledziowych
bez skóry
woda
do namoczenia
śledzi
2 łyżki
octu
1 łyżka
cukru
2
ogórki konserwowe
1
cebula
musztarda
francuskamarynata:pół szklanki
octu
1,5 szklanki
wody
3
cebule
liść laurowy
4 ziarenka
pieprzu
4 ziarenka
ziela angielskiego
5 łyżeczek
cukru
sól
Filety śledziowe
namoczyć w wodzie z 2 łyżkami
octu
i 1 łyżką
cukru
.Jeśli nie są zbyt słone wystarczy 20min.Marynata:Obrać
cebulę
i pokroić w plastry.Do garnka wlać
wodę
,
ocet
i
cukier
.Dodać
listek laurowy
,
ziele angielskie
i
pieprz
w ziarenkach.Zagotować i doprawić
solą
do smaku.Do gotującej się marynaty wrzucić pokrojoną
cebulę
i gotować 3minuty.Przygotowanie rolmopsów:
Cebulę
obrać i pokroić w słupki.
Ogórki
pokroić wzdłuż na mniejsze kawałki.Osuszone
filety śledziowe
posmarować
musztardą
.Na każdym filecie układać słupek
cebuli
i kawałek
ogórka
.Zawijać w roladki spinając wykałaczkami.Rolmopsy rozłożyć w głębokim talerzu i zalać marynatą.Rolmopsy powinny postać przynajmniej 2 dni w marynacie, aby dobrze przeszły jej smakiem.
Źródło:
http://www.dusiowakuchnia.pl/2011/12/marynowane-rolmopsy.html
Przepisy powiązane
Śledzie w zalewie octowej
Śledzie z jabłkami
Śledzie w zalewie octowej
Marynowane podgrzybki
Solone śledzie na słodko.
Składniki powiązane (0)