Wykonanie
5 października 2014Składniki:500g.
szynki wieprzowejsól,
pieprzolej do smażeniaSos:500mlrosołu lub
bulionu1 łyżka suszonej
bazylii1 łyżeczka
majeranku1 łyżeczka
ziół prowansalskich1/2 łyżeczki
chili![](/Data/Images/www.szczyptachili.pl\kruche-soczyste-mieso-w-aromatycznym-ziolowym-sosie-bardzo-smakowalo-mojej-poltora-rocznej-corce-z-ziemniakami-salatka-z-pomidora/l/-564812093.jpg)
![](/Data/Images/www.szczyptachili.pl\kruche-soczyste-mieso-w-aromatycznym-ziolowym-sosie-bardzo-smakowalo-mojej-poltora-rocznej-corce-z-ziemniakami-salatka-z-pomidora/l/-1919862328.jpg)
Przygotowanie:
Szynkę umyć,osuszyć,pokroić w cienkie plastry.Każdy kawałek rozbić tłuczkiem,oprószyć
solą i
pieprzem z obu stron.Na patelni rozgrzać
olej smażyć
bitki na rumiano.
Mięso przełożyć do garnka wraz z tłuszczem z patelni,zalać rosołem/bulionem.Doprawić
ziołami oraz
chili,dusić 30 min.Po tym czasie
mąkę wymieszać z zimną
wodą oraz gorącym sosem-przelać do garnka,zostawiając chwilę na gazie by sos zgęstniał.Gotowe
bitki podawać z ulubionymi dodatkami.SmacznegoPost navigation←
Kardamon jak najbardziej przypadł mi do gustu.Ma wyjątkowy smak i aromatyczny zapach.Bardzo dobrze skomponował się ze smakiem
białego sera.Kremowa,syta, rozgrzewająca zupa. W sam raz na jesienno-zimowe obiady. →