Wykonanie
Share the post "Warsztaty kulinarne o smaku dyni – relacja"Przedstawiam kolejną relację z jednych z najlepszych warsztatów kulinarnych na jakich byłam. Tym razem zostałam zaproszona przez
marki Kikkoman i
Tabasco na jedyną w Polsce farmę dyń w Powsinie!Ostatnio jestem bardziej zauważana i częściej zapraszana na takie spotkania, za co jestem bardzo wdzięcznaTym razem w związku ze zbliżającym się Halloween i ogólnie panującą jesienią, tematem warsztatów była
dynia.
Na szczęście nie musiałam stresować się dojazdem, gdyż organizatorzy zapewnili nam transport z mocno niecierpliwym i narowistym kierowcą, który zapewnił nam niezapomniane wrażenia już przed samymi warsztatamiPomimo niesprzyjających warunków panujących na warszawskich drogach (strajk taksówkarzy), dowiózł nas szczęśliwie do znajdującego się pod Warszawą Powsina, na jedyną w Polsce farmę dyń.
Muszę przyznać, że farma jest pięknie urządzona, z mnóstwem atrakcji dla dzieci, chociaż sama spędziłam najwięcej czasu przy zwierzątkach. Jest tam cielaczek, prosiaki, owca,
króliki,
kurczaki i kaczuszki. Wszystkie je można pogłaskać
Po krótkim wprowadzeniu przez właściciela tego przybytku i dokształceniu nas na temat różnych rodzajów dyń i ich zastosowań, przystąpiliśmy do przygotowania potraw. Tym razem przypadła mi do przygotowania
sałatka z pieczonej dyni, której przygotowanie w doborowym towarzystwie było przyjemnością.
Reszta blogerów, podzielona na kilkuosobowe zespoły, przygotowała: rosti
dyniowe, marynowany
indyk z patelni i ostry sos
czekoladowy, wędzony krem
dyniowy ze smażonymi
kaparami i
chipsem z
dojrzewającej szynki,
rybę w kruszonce z pestek dyni na potrawce z
soczewicy i
dyniowe proziaki z kwaśną
śmietaną i
śliwkowym toffi.
Po gotowaniu nastał czas biesiady, gdzie rozkoszowaliśmy się przygotowanymi pysznościami
Na koniec dostaliśmy jeszcze lekcję wycinania halloweenowych dyń, rewelacja!
Jeszcze raz chciałabym podziękować organizatorom za zaproszenie i świetną zabawę:)Share the post "Warsztaty kulinarne o smaku dyni – relacja"