Pin ItI znowu będzie rabarbar w roli głównej ! Przepis wypatrzyłam na blogu Mała cukierenka . Babeczki są przepyszne, wilgotne, słodko-kwaskowe...Składniki na 12 sztuk:1 szklanka mąki pszennej razowej3/4 szklanki mąki pszennej2 płaskie łyżeczki sody oczyszczonejszczypta soli1/2 szklanki cukru1 jajko1/2 szklanki jogurtu naturalnego1/3 szklanki oleju1/2 łyżeczki aromatu waniliowego2 łyżeczki cynamonu1/2 łyżeczki kardamonu1 1/4 szklanki drobno pokrojonego rabarbaruWykonanie:W jednej misce mieszamy mąki i przyprawy, oprócz aromatu . W drugiej misce mieszamy cukier, jajko, jogurt, olej i aromat. Następnie łączymy wszystkie składniki razem i krótko mieszamy łyżką. Dodajemy rabarbar i jeszcze raz mieszamy.Gotowe ciasto przekładamy do silikonowej formy na muffiny lub do papilotków papierowych.Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 160 stopni przez 25 minut, z włączonym termoobiegiem.