ßßß
Print RecipeDanie Dania główneKuchnia WłoskaPorcje Czas przygotowania1 pizza 10 minutCzas gotowania10 minutPorcje Czas przygotowania1 pizza 10 minutCzas gotowania10 minut
Pizza ze szparagamiPrint RecipeDanie Dania główneKuchnia WłoskaPorcje Czas przygotowania1 pizza 10 minutCzas gotowania10 minutPorcje Czas przygotowania1 pizza 10 minutCzas gotowania10 minutSkładniki1/6 ciasta na pizzę(przepis powyżej)1 łyżka koncentratu pomidorowego1 łyżka oliwy z oliwek1 łyżka wody1 łyżeczka czosnku granulowanego1/2 łyżeczki soli1/2 łyżeczki cukru1 łyżeczka oregano40 g boczku(pokrojonego w kostkę)20 g cebuli100 g mozzarelli tartej8 szt. szparagów20 g tartego parmezanu(do posypania)Porcje: pizzaSposób przygotowaniaPiekarnik rozgrzać do 230 stopni (może być termoobieg). W naczyniu wymieszać koncentrat, oliwę, wodę oraz przyprawy. Gotowy sos odstawić na bok.Ciasto cienko rozwałkować (grubość około 4 mm). Nałożyć i rozprowadzić sos (zostawiając wolne brzegi, około 1 cm). Pizzę posypać po serem mozzarella, następnie ułożyć boczek cebulę, na koniec ułożyć szparagi. Piec około 10 minut (do rozpuszczenia sera i zarumienienia ciasta).Pizzę po wyjęciu posypać tartym parmezanem.Share this Recipe