Wykonanie
Moje ulubione danie? PIZZA. Jest to jedyne danie, któremu nie umiem odmówić. Poza uniwersalną margaritą chyba większości zasmakuje pizza 4
sery. W dobrze
serów należy kierować się ich
smakami, warto dodać delikatną
mozzarellę, wonny
ser pleśniowy, charakterystyczny
parmezan, słony i wyraźny
chedar, lub lubianą przez większość goudę.Przepis na ciasto znajdziecie TUTAJ.

Print RecipeDanie Dania główneKuchnia WłoskaPorcje Czas przygotowania1 pizza 10 minutCzas gotowania10 minutPorcje Czas przygotowania1 pizza 10 minutCzas gotowania10 minut

Pizza 4
seryPrint RecipeDanie Dania główneKuchnia WłoskaPorcje Czas przygotowania1 pizza 10 minutCzas gotowania10 minutPorcje Czas przygotowania1 pizza 10 minutCzas gotowania10 minutSkładniki1/6 ciasta na pizzę(przepis powyżej)1 łyżka
koncentratu pomidorowego1 łyżka
oliwy z oliwek1 łyżka
wody1 łyżeczka
czosnku granulowanego1 łyżeczka
oregano1/2 łyżeczki
soli1/2 łyżeczki
cukru30 g
mozzarelli tartej30 g tartego
parmezanu30 g
sera gouda tartej30 g
sera pleśniowego(np. rokpol)1 garść świeżej
bazyli(opcjonalnie)Porcje: pizzaSposób przygotowaniaPiekarnik rozgrzać do 230 stopni (może być termoobieg). W naczyniu wymieszać koncentrat,
oliwę,
wodę oraz
przyprawy. Gotowy sos odstawić na bok.Ciasto cienko rozwałkować (grubość około 4 mm). Nałożyć i rozprowadzić sos (zostawiając wolne brzegi, około 1 cm). Pizzę posypać po kolei
serami. Piec około 10 minut (do rozpuszczenia
sera i zarumienienia ciasta).Pizzę po wyjęciu posypać pokrojoną
bazylią (jeśli używamy).Share this Recipe