ßßß
Print RecipeDanie Dania główneKuchnia WłoskaPorcje Czas przygotowania1 pizza 10 minutCzas gotowania10 minutPorcje Czas przygotowania1 pizza 10 minutCzas gotowania10 minut
Pizza 4 seryPrint RecipeDanie Dania główneKuchnia WłoskaPorcje Czas przygotowania1 pizza 10 minutCzas gotowania10 minutPorcje Czas przygotowania1 pizza 10 minutCzas gotowania10 minutSkładniki1/6 ciasta na pizzę(przepis powyżej)1 łyżka koncentratu pomidorowego1 łyżka oliwy z oliwek1 łyżka wody1 łyżeczka czosnku granulowanego1 łyżeczka oregano1/2 łyżeczki soli1/2 łyżeczki cukru30 g mozzarelli tartej30 g tartego parmezanu30 g sera gouda tartej30 g sera pleśniowego(np. rokpol)1 garść świeżej bazyli(opcjonalnie)Porcje: pizzaSposób przygotowaniaPiekarnik rozgrzać do 230 stopni (może być termoobieg). W naczyniu wymieszać koncentrat, oliwę, wodę oraz przyprawy. Gotowy sos odstawić na bok.Ciasto cienko rozwałkować (grubość około 4 mm). Nałożyć i rozprowadzić sos (zostawiając wolne brzegi, około 1 cm). Pizzę posypać po kolei serami. Piec około 10 minut (do rozpuszczenia sera i zarumienienia ciasta).Pizzę po wyjęciu posypać pokrojoną bazylią (jeśli używamy).Share this Recipe