ßßß Cookit - przepis na Pieczone devolaye w chrupiącej panierce

Pieczone devolaye w chrupiącej panierce

nazwa

Wykonanie

Składniki:
4 szklanki płatków kukurydzianych ( szklanka o pojemności 250ml ),
2 jajka,
3 pojedyncze piersi z kurczaka,
mąka pszenna,
sól, pieprz,
1 łyżka musztardy sarepskiej,
1 szklanka mleka,
kawałek sera żółtego,
kawałek masła,
garść natki pietruszki.
Przygotowanie:
Piersi z kurczaka przekroić wzdłuż, rozbić tłuczkiem, posolić i popieprzyć z obu stron. Płatki kukurydziane rozdrobnić. Do drugiej miski wbić jajka, dodać do nich musztardę i mleko oraz powoli dodawać mąkę, do momentu aż ciasto będzie dość gęste - dokładnie roztrzepać, by nie było grudek. Ser żółty pokroić na sześć prostokątów, a masło na sześć kawałków. Natkę pietruszki posiekać. Na każdy kawałek piersi położyć ser żółty, masło i troszkę pietruszki. Mięso zwinąć i obtoczyć najpierw w cieście, a następnie w płatkach kukurydzianych. Włożyć do rozgrzanego piekarnika do 200stopni C i piec 40min. W czasie połowie pieczenia odwrócić mięso na drugą stronę.
Źródło:http://wkuchniumoniki.blogspot.com/2015/10/pieczone-devolaye-w-chrupiacej-panierce.html