Wykonanie
Farsz do krokietów można robić na wiele sposobów.W zależności od tego co mamy.Ja miałam ugotowane
mięso z rosołu, które zmieliłam.Pokrojoną drobno
cebulkę usmażyłam na patelni,dodałam do niej starte na grubej tarce
pieczarki,wszystko wymieszałam i podsmażyłam z
mięsem.Dodałam trochę
czosnku,
pieprz,
sól do smaku..i farsz gotowy.Często dodaję jeszcze podgotowaną
kapustę kiszoną,ale niestety czas mnie naglił i dziś jej nie dodałam.Ciasto na naleśniki podam bez proporcji,ponieważ wszystko zależy od ilości jaką się chce ich usmażyć.Ja przeważnie potrzebuję dwa
jajka, ok.1,5 szklanki
mąki i
mleka tyle,żeby konsystencja naleśników była nie za rzadka.Trochę
soli i
oleju do środka,ponieważ smażę je na teflonowej patelni nie używając tłuszczu.Zawijam naleśniki z farszem i polewam np.
sosem pieczarkowym bądź
grzybowym.Nie jestem zwolenniczką obtaczania krokietów w
jajku i
bułce tartej,ponieważ wchłaniają więcej tłuszczu i są bardziej kaloryczne...ale jak kto woli to...Smacznego!