ßßß
PRZEPIS:SKŁADNIKI:400g mięsa mielonego (można użyć drobiowego lub mieszanego wołowo-wieprzowego) ze względu na rzadkie spożywanie mięsa czerwonego ja użyłam mieszanego1 cebula1 papryka7 małych pieczarek1 jajkomaka gryczana do zagęszczenia masy mięsnejprzyprawy: pieprz ziołowy, pieprz czarny mielony, słodka papryka.
1. Paprykę, cebulę i pieczarki kroimy w kostkę i dusimy na patelni beztłuszczowej
w między czasie wstawiamy ziemniaki w mundurkach :)
2. Po uduszeniu dodajemy mięso, mieszamy z przyprawami i podsypujemy mąką gryczana do uzyskania masy, z której dobrze będzie się formować pulpety

3. Formujemy pulpety i parujemy na parowarze około 10-15 minut
...iii GOTOWE !!!
ja podałam z brokułem i wcześniej uparowanymi ziemniakami w mundurkach.
