ßßß


Składniki:6 jaj3 łyżki oleju3/4 szklanki cukru1 szklanka mąki pszennej1 łyżeczka proszku do pieczeniaWykonanie:Białka ubić, utrwalić cukrem, ciągle ubijając dodać żółtka i olej. Mąkę wymieszać z proszkiem i delikatnie wymieszać z ubitymi jajkami. Przełożyć do blaszki 21x32 i wstawić do nagrzanego do 180 st C i upiec na złoty kolor. Wystudzone ciasto przekroić na 2 blaty.Masa budyniowa:1/2 szklanki soku malinowego1,5 szklanki wody1 budyń śmietankowy bez cukru1 galaretka malinowa1 kostka masłaWykonanie:Na wodzie z sokiem ugotować budyń. Do gorącego budyniu dodać galaretkę i mieszać tak długo aż galaretka się rozpuści. Pozostawić do wystygnięcia. Masło rozetrzeć na puch, a następnie utrzeć z budyniem. Na pierwszy biszkopt wyłożyć masę budyniową i przyłożyć drugim blatem ciasta.Masa śmietanowa:330 ml śmietany kremówki2-3 łyżki cukru pudru1 łyżka żelatynyWykonanie:Żelatynę namoczyć w odrobinie zimnej przegotowanej wody, gdy napęcznieje, podgrzać, aby się rozpuściła. Śmietanę ubić z cukrem, a następnie dodać rozpuszczoną żelatynę. Tak przygotowaną masę wyłożyć na przełożony biszkopt. Wstawić do lodówki aby masa stężała.330 ml śmietany kremówki4-5 łyżek cukru1,5 łyżki żelatyny3 szklanka malinWykonanie:Maliny rozprażyć z cukrem. Żelatynę namoczyć w odrobinie zimnej przegotowanej wody, gdy napęcznieje, podgrzać, aby się rozpuściła. Śmietanę ubić, połączyć z połową wystudzonych malin i żelatyną. Masę malinową wyłożyć na zastygniętą warstwę śmietanową.Galaretka malinowa:2 galaretki malinoweWykonanie:Galaretkę rozpuścić w 600 ml wody, połączyć z pozostałymi malinami, pozostawić do lekkiego stężenia, a następnie delikatnie zalać stężałe już ciasto.Przełożenie ciasta:1 biszkopt2 masa budyniowa3 biszkopt4 masa śmietanowa6 galaretka malinowaSmacznego!