Wykonanie

Delikatne. Pobudzają zmysły. Wypełniają aromatem. Przenoszą w zaczarowany świat miłosnych fantazji...Składniki na 12 sztuk:Suche:2 szklanki
mąki1 łyżeczka
proszku do pieczenia1 łyżeczka
sody oczyszczonej2 łyżeczki
kakaopół szklanki
cukru, najlepiej trzcinowego80 g
młodych,
włoskich orzechów (miałam mrożone), posiekanych25 malutkich
bezów, pokruszonychpół tabliczki
czekolady mlecznej, nadziewanej
żurawiną, w grubą kostkęszczypta
soliMokre:1 szklanka
jogurtu odtłuszczonego (użyłam 1,5%)1 szklanka
mleka100 g stopionego
masła1
jajko
Wymieszać, kolejno, składniki suche i mokre, w dwóch miskach. Rozgrzać piekarnik do 180 stopni. Połączyć, silikonową
łopatką, niedbale, obydwie miski i przekładać ciasto do foremek, do 3/4 wysokości. Piec 20 minut. Zostawić w zamkniętym piekarniku na kolejne 5. Można posypać
cukrem pudrem lub podać z ulubionym
curdem owocowym, na przykład z
czerwonej porzeczki lub
borówki. Można też przełamać na pół i nakarmić kochaną osobę...