Wykonanie
Śniadaniowa gwiazdka na Dzień Dziecka. Jeśli Wasze dzieci uwielbiają jajecznicę to ta wersja powinna sprawić, że poczują się wyróżnione. Każdy z nas chce im dać to co najlepsze, zacznijmy od śniadania1 opakowanie
ciasta francuskiego200 g
ostrego,
żółtego sera (powinien być bardzo wyraźny w smaku, może też być wędzony)6
jajekłyżka
szczypioru2 łyżki mrożonego
groszku (może być
papryka,
pomidory,
czosnek, )6 plastrów
bekonułyżka
masłakilka listków
tymiankusól i
pieprzBekon wypiec pod grzałką piekarnika. Na
maśle usmażyć
szczypior i
groszek, dodać
jajka i smażyć, aż się zetną. Intensywnie doprawić
solą,
pieprzem i ulubionymi
ziołami.
Ser zetrzeć na grubej tarce. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Z
ciasta francuskiego wyciąć trójkąty o krótkiej podstawie i długich ramionach. Połączyć ramiona podstawą. Na środku wysypać połowę
sera. Na ramionach ułożyć wypieczony
bekon. Na
ser przełożyć usmażone, z warzywami,
jajka. Posypać
serem i zawinąć ramiona do środka. Piec 20 minut w 200 stopniach, na złoty kolor. Po upieczeniu posmarować roztopionym
masłem z
tymiankiem. Więcej zdjęć tutaj .

Źródło przepisu .